Fällhuvuden
K-MODELLER

NYHET NAARVA K24, ELEKTROFRI FÄLLHUVUD!

Naarva K-modellerna är pålitliga kombinationer av en giljotin och en lastningsgrip. De lämpar sig för all slags avverkning och gallring av trädbestånd, rensning längs vägar, åkerkanter och vattendrag mm. Med ett Naarva Fällhuvud är det lätt och enkelt att kapa, fälla, samla och lasta träd, buskar och grenar. Naarva Fällhuvud går snabbt att montera i stället för kranens egen lastningsgrip eller skördaraggregat utan extra hydraulik.

Effektiv rakt skärande kapning är patenterad Naarva-teknik. Snittytan blir jämn och snygg utan flisor. Lastningsgripen påverkas inte av giljotinen, inte ens vid kapning av de grövsta träden.

Det minsta fällhuvudet Naarva K24 väger endast 200 kg men kan med den kraftiga giljotinen kapa träd med diameter på upp till 24 cm. Det största fällhuvudet Naarva K32 väger 500 kg och kapar träd med diameter på upp till 32 cm. Övriga alternativ av kapningsdiametrar är 25 och 28 cm. Gripen har tre separata klor, som effektivt griper tag i och håller trädbuntar under kapning. Giljotinen stör inte vid lastning om den är helt öppen och kapning kan också göras i lastningsläge.