EL28

ACKUMULERANDE ENERGIGRIPEN

till skotare, små skördare och 8–15 tn grävmaskiner

Egenskaper

  • Balanserad även vid hantering av större träd
  • Utmärkta lastningsegenskaper
  • Effektivt giljotinkap Ø28 cm
  • Lätt att montera i lastgripens ställe

Passar

  • Skörd av energiträd
  • Uppsamling av småträd i buntar
  • Röjning av åkerkanter, ledningsgator och vägrenar

Effektivitet för olika användningsändamål

Robusta Naarva EL28-modellen passar för trädfällning, uppsamling, lastning och kapning. Uppsamlingsgriparna som hanterar buntar ökar lönsamheten märkbart. Uppsamling av buntar vertikalt snabbar upp arbetet och minskar lyftens rörelser.

Energigrip passar basmaskiner, små harvester och 8–15 tn grävmaskiner. Den är lätt att montera och tas snabbt i bruk. En innovativ och driftsäker giljotin som kapar trädet med en enda arbetsrörelse. Ger ett fint och jämnt kapresultat. Eggen varken skadas eller slöas med lätthet, varför stubbarna kan göras låga utan oro. Korta stubbar sparar på skogsmaskinens hjul och säljbart träd slösas inte på stubbarna. Maximalt kap upp till Ø 28 cm.

Enkel styrning, radio-styrning som utrustningsalternativ

Styrningen sker med gripens egna funktioner och med hjälp av tre knappar. Vid förmonteringen dras styrningskabeln via Narva-gripen till maskinens styrenhet och knapparna fästes på en lämplig plats i lyftens styrningsanordningar.

Radio-styrningen som finns som tilläggsutrustning ersätter elkabeln. Med Naarva LoRa-radiostyrning är det möjligt att styra 1-4 ventiler samtidigt. Sändaren kan fås med knappar i aluminiumhöljet eller miniknappar som passar minihandtaget. Sändaren kan också kopplas i basmaskinens egna knappar. Då levereras sändaren installationsfärdig med 5-polig kabel. Styranordningen kan användas utan ändringar i både 12 V och 24 V likströmssystem. Driftspänningen kan vara olika i sändaren och mottagaren.

 

Tekniska data

Modell EL28
Vikt 550 kg
Höjd 105 cm
Kapningsdiameter Max kapning: Ø 28cm
Kapningstid 1,4 s (oljeflöde 90 l / min)
Dimensionering av hydraulsystemet R3/8 och R1/ 2
Systemet tryck MAX 200 bar
Hydraulisk pump rekommendation 50-90  l / min
Kontrollventil Gripens omställarventil (öppen / stängd)
Styrsystem Bommonterad kabel och 3 mikrobrytare i aluminiumhölje eller tillval radiokontroll tillgänglig. Huvudventilen är ventilen för gripöppningsfunktionen.
Spänning 12 eller 24 V
Garanti 12 månader eller 1000 timmar